Udstationeret i mellemøsten...

Udstationeret i mellemøsten...

I en verden af oplevelser...


I Indiana Jones’ fodspor…

MellemøstenPosted by Axel Bluhme Mon, May 03, 2010 00:01:55

Onsdag middag lettede flyet fra Riyadh mod Amman i Jordan. Spændte sad vi alle fire som sædvanlig når vi skal på visatur på rad og række i flyet og sludrede om alle de spændende områder og steder vi skulle besøge i de kommende dage. Vores ven, Wadie, som oprindeligt er fra Jordan, havde samlet en flot rejsebeskrivelse til os og sørget for både at tjekke vejene vi skulle følge, stederne vi skulle besøge og endda booket plads til os på hans venners diskoteker og the-barer i Amman. Imponerende arbejde!

Vel ankommet – efter en turbulent tur over den jordanske sandørken, Wadi Ram – blev vi mødt i lufthavnen af en mand med et skilt, hvorpå der stod ”Axel Bluhme” – Det var ret cool! Han havde nemlig en bil til os og få minutter senere sad vi i en fin Toyota på vej ind mod Amman. Vi fandt forholdvis hurtigt vores hotel og resten af dagen gik med at afprøve de barer vi havde fået anbefalet af Wadie.

Tidligt næste morgen gik turen mod det døde hav og på vejen nød vi udsigten oppe fra bjergene – nogen siger at det var samme bjerge, hvor moses modtog de ti bud?! – Uanset så var udsigten fantastisk!

Vel ankommet til det døde hav fandt vi hurtigt ud af at det meste af stranden er hegnet ind af store hoteller og beach clubs. Vi mente dog ikke vi ville betale 10 JD (=80 DKR) for en dukkert, så vi kørte videre ned langs kysten til et sted der kaldes ”hot springs” – og som er den public beach de lokale også bruger. Vi mødte op til flere skoleklasser og folk var ekstremt nysgerrige for at høre, hvor PRÆCIST oppe nordpå vi var fra – så jeg var fra sverige(!) OG det var nok meget klogt, for der er ikke mange jordanere der helt har tilgivet os endnu. De vil i hvert fald gerne liige diskutere sagen!

Nå, i bølgen den blå sprang vi – 0g så flød vi ellers ovenpå! Det er nærmest umuligt at komme ned i vandet og man kæntrer rundt.. Brystsvømning kan man godt opgive – så lidt rygsvømning blev det til (c’, Helt utroligt – og tæt ved kysten kan man se hvor meget salt der er i vandet – det ligger nærmest i lag! Efter 20 minutter i vandet klatrede vi lidt op af skråningen til vores brusebad – et lille naturligt springvand! Fantastisk!

Friske tog vi hul på næste etape af vores roadtrip og først fulgte vi kysten af det døde hav sydpå. Havet fordamper hurtigere end nyt vand kommer til så indenfor en årrække vil det være helt forsvundet – og der gik da heller ikke længe før vi havde lagt det døde hav bag os. Vi kom et godt stykke sydpå og drejede fra landevejen op mod bjergene – og fandt den mest fantastiske bjergvej med hårnåle sving, ekkodale og fåreflokke rundt om hjørnet! Fed oplevelse og vi steg næsten 2000 højdemeter fra det døde hav (som ligger 400 meter under havets overflade) til vi kom til toppen af bjerget og kunne køre ned mod Petra på den anden side!

Selve Petra er nok hovedturist attraktionen i Jordan og allerede da vi ankom til Wadi Musa (byen der ligger ved indgangen) var der proppet med turistbusser og byen vrimlede med folk. De fleste bruger da også tre eller fire dage på at se de 45 km udhuggede huler, templer og klostre. Vi havde dog ikke så meget tid, men var dog fast besluttede på at få mest muligt ud af turen! Så først kastede vi os op på en hest og i fuld gallop drønede vi mod indgangen. Vi måtte dog efterlade hesten ved indgangen til selve Petra og gåturen igennem klippespalten tog da også omkring tyve minutter – hvorefter den første bygning viste sig for enden af sprækken! Hugget ud af klippen og helt vildt at se!

Vi brugte et par timer på at gå igennem ”hovedgaden” i Petra og på at bestige de godt 800 trin op til the monestary (klosteret) hvor efter vi nød udsigten fra det flotte udsigtspunkt , kaldet ”the sacrificial view”

Bare rolig - den gale beduin beduin kom sikkert ned!

Da det var ved at blive mørkt gik vi ned igen og nød at vi var de sidste tilbage i Petra (ud over de ansatte) – det er sådan Petra skal ses og nydes!

Dagen efter blev det til sightseeing i Amman og vi fandt blandt andet et gammelt romersk amfiteater og det gamle tempel ved byens citadel. Super flot – og kan kun anbefales! Men næste gang vil jeg nok prøve at få tid til at besøge Wadi Ram (den enorme ørken i syd Jordan) og måske bestige et af bjergene dernede. Og bare rolig – man kan gå derop uden torve og kroge!

Og lige til sidst:

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Johan Sun, May 09, 2010 19:48:37

Helt vildt - jeg har sagt det før og siger det igen: Man kan kun være misundelig!!!